We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks
Waar kunnen wij u bij helpen?
Verhuizen en doordraaien: het geheim achter Hollister’s happy landing (Warehouse Totaal)
Verhuis je naar een nieuwe locatie, dan wil je liever niet dat de dagelijkse operatie wordt verstoord. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Job Sonke van Hollister Incorporated en Arthur Zondervan van logistiek adviesbureau Groenewout verklappen het geheim van een geslaagd verhuisproject.
Hollister verhuisde zijn Europese dc twee jaar geleden van Etten-Leur naar Oud Gastel, een dorp op acht kilometer rijden van Roosendaal. Het materiaal en de producten werden overgeplaatst van een pand van 11.000 vierkante meter naar een warehouse van 30.000 vierkante meter. Ook het personeel ging mee. “Toen we bekendmaakten dat we gingen verhuizen, waren sommige werknemers gespannen”, legt manager Sonke uit. “Wat betekent dit voor mij? Ga ik mij
er thuis voelen? En kan ik straks nog wel op de fiets naar het werk? Dat soort vragen leefden er.”
Bij een verhuizing is het volgens Sonke cruciaal om een goed beeld te hebben van de voorraad. Het oude magazijn kan dan eerst worden ‘leegverkocht’ en op het moment dat een schap in het oude dc leeg is, moet het op de nieuwe locatie alweer zijn aangevuld. Om die processen goed te laten verlopen, liet Hollister zijn logistiek doorlichten door Groenewout.
Uiteindelijk heeft dat bureau uit Breda aan ‘alles behalve bij de fysieke verhuizing en de implementatie van het WMS’ zijn steentje bijgedragen, zegt ‘Managing Consultant’ Arthur Zondervan. “Wij denken in alles mee. Je moet eerst weten wat onder meer de doorlooptijden en de inkooptijden zijn. En daarna kun je een strategie opstellen.” Voor Hollister had Groenewout al gauw een verhuisstrategie uitgewerkt, vertelt Zondervan. Hollister werkt met ‘landspecifieke producten’. Op een artikel naar Duitsland worden andere labels en bijsluiters geplakt dan wanneer dat product naar Zuid-Amerika moet. Hollister besloot op advies van Groenewout de producten ‘per land’ of landengroep te verhuizen. Van die keuze kreeg Sonke geen spijt: “Het bood ons namelijk de mogelijkheid om de verhuizing in kleine brokjes op te delen.”
Het volledige artikel is gepubliceerd in Warehouse Totaal, editie september 2019.