Logistiek & magazijn automatisering / mechanisering

[Source: Tarkett DC Waalwijk]

Waar kunnen wij u bij helpen?

Automatisering logistiek en magazijn

De constant veranderende en veeleisende markt heeft de trend naar magazijn automatisering / mechanisering duidelijk ingezet. Grote distributiecentra zijn al deels of geheel overgestapt naar robotisering van hun logistiek en magazijn, maar ook voor kleinere bedrijven liggen er kansen. Automatisering van het magazijn belooft de hele keten sneller en efficiënter te maken, de kans op fouten te verkleinen en de productiviteit van medewerkers te verhogen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor logistieke automatisering / mechanisering in uw magazijn of distributiecentra? Adviesbureau Groenewout helpt u hier graag bij.

Welk automatiseringstraject past bij uw doelstellingen?

Bij robotisering in de logistiek wordt vaak gedacht aan grote veranderingen zoals een volledig nieuw warehouse. Echter dit is lang niet altijd een vereiste. Kleine aanpassingen op bestaande locaties zorgen vaak al voor een significante verbetering van bestaande logistieke processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan orderpicking technologie en robotisering van monotone taken zoals dataverzameling.

Adviesbureau Groenewout heeft veel ervaring met het maken van studies op het gebied van automatisering, mechanisering, robotisering, het inrichten en optimaliseren van warehouses en het stroomlijnen van alle logistieke handelingen. We volgen hierbij de volgende stappen:

Stap 1:
uw bedrijfsproces in kaart brengen

Een haalbaarheidsstudie is een onderzoek waaruit moet blijken of magazijn automatisering inderdaad voor de gewenste voordelen kan zorgen.

Bij een logistieke haalbaarheidsstudie verzamelen wij gegevens over uw bedrijfsprocessen, bespreken en bepalen wij de huidige en toekomstige situaties zodat u een goede en kwantitatief onderbouwde beslissing kunt nemen.

Stap 2:
automatiseren van het magazijn

In deze fase van magazijn automatisering brengen we voor u de mogelijkheden tot automatisering in kaart.

  • Welke concepten zijn beschikbaar ?
  • Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?
  • Wat zijn de voordelen van robots en met welke uitdagingen moet u rekening houden?

Op basis van ons advies staan we u bij in het doorvoeren van de gewenste automatiseringen in magazijn, maar ook in het distributie- en logistieke proces.

Het resultaat is een effectiever en gestroomlijnder proces dat klaar is voor de toekomst.

Waar kan logistiek adviesbureau Groenewout u bij helpen?

Door het bewust inzetten van automatisering in logistiek en magazijn kunt u zich onderscheiden, kosten besparen, uw service vergroten, werkgeluk van werknemers vergroten en leiderschap in uw markt nastreven.

Wij helpen u graag met het behalen van deze doelstellingen. Heeft u vragen over logistieke automatisering, mechanisering of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze experts.

Referenties magazijn & logistiek automatisering

Veelgestelde vragen

  • Er wordt gestart met een haalbaarheidsstudie waaruit moet blijken of magazijn automatisering inderdaad voor de gewenste voordelen kan zorgen. Vervolgens in de fase van magazijn automatisering worden de mogelijkheden tot automatisering in kaart gebracht. Welke concepten zijn beschikbaar ? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? Wat zijn de voordelen van robots en met welke uitdagingen moet u rekening houden?

  • Smart warehousing gaat over het slim inrichten van processen in het warehouse. Er zijn nieuwe technologieën die ons in staat stellen om het optimum in het warehouse een flink stuk te verleggen. Over welke technologieën praten we dan?  Over mechanisering, bijvoorbeeld in de vorm van automatisch opslag systemen en/of verpakkingsmachines die we door inzet van artificiële intelligentie efficiënter kunnen inzetten dan voorheen. Naast mechanisering praten we over automatisering in de vorm van zelfsturende warehouse management systemen op basis van artificiële intelligentie. Ook duiden we met smart warehousing op de inzet van robots. Niet alleen de traditionele, industriële robots, maar ook de collaborative robots (cobots) en autonomous mobile robots (AMR’s).

  • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Topics in logistiek en magazijn automatisering

Nieuwe technologieën bieden de mogelijkheid om onze warehouses slimmer te maken. Dat leidt niet alleen tot lagere kosten, maar ook tot snellere en flexibelere processen. Maar hoe zet je nu de stap naar Smart Warehousing? 

Smart warehousing

Nieuwe technologieën bieden de mogelijkheid om onze warehouses slimmer te maken. Dat leidt niet alleen tot lagere kosten, maar ook tot snellere en flexibelere processen. Maar hoe zet je nu de stap naar Smart Warehousing? Dirk Becks beantwoordt deze vraag in een serie van zes artikelen.
In dit eerste artikel gaat hij in op de factoren die bepalend zijn voor de te kiezen oplossing. Klik hier om het artikel te downloaden.

 

Smart opslagsystemen -> smart denkwerk

In het tweede deel uit een serie van zes artikelen beantwoordt Dirk Becks wat shuttlesystemen, “AMR-kast”systemen en kubische opslagsystemen zo ‘smart’ toepasbaar maakt.

Klik hier om het artikel te downloaden.

Lees hier de andere delen van Dirk Becks in de serie over Smart Warehousing:

  • Deel 3 Smart opslagsystemen vereisen smart denkwerk; ook voor het gebouw
  • Deel 4 Autonome mobiele robots verdringen de conveyor

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio