Tendering logistieke processen van A tot Z

Waar kunnen wij u bij helpen?

Tender logistieke processen

Een tender staat voor de afwegingsprocedure voor het verkrijgen van een dienst of product in het economisch verkeer. Door middel van een tender is het mogelijk om op relatief eenvoudige wijze inzicht te krijgen in de markt en de prijs-kwaliteitverhoudingen. Een tender helpt u om een goede keuze te maken voor de logistieke dienstverlener of het contracteren van een IT leverancier.

Adviesbureau Groenewout begeleidt bedrijven bij tenders. In de meeste gevallen leidt een tendertraject tot aanzienlijke kostenbesparingen. Maar het financiële aspect is niet het enige voordeel. Zo levert uitbesteding van logistieke activiteiten ook een hogere kwaliteit van geleverde diensten en een verbetering van processen op.

Mist u de expertise of capaciteit op het gebied van tendering van logistieke processen? Groenewout geven u graag advies zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over het wel of niet uitbesteden van uw logistieke activiteiten.

Plan van aanpak tender advies

Een adviseur van Groenewout begeleidt het tendertraject door middel van een aantal vaste stappen:

 • Opstellen van Programma van Eisen (functionele, technische en proceseisen);
 • Begeleiden (deelgebieden) van een het traject, bijvoorbeeld het opstellen van benodigde documenten (RFI, RFQ/RFP, SLA), longlist en shortlist van leveranciers en het uitsturen en begeleiden van een evaluatiemodel;
 • Opstarten en begeleiden van Questions & Answers (Q&A) sessies;
 • Vergelijking offertes en advies uitbrengen voorkeur leverancier;
 • Ondersteunen bij opstellen contractonderhandelingen en contracten.

Advies nodig bij een tender?

Groenewout’s adviseurs stellen een projectplan op, voeren analyses uit, stellen de benodigde documenten op, treden op als primair contactpersoon en informeren de besluitvormers met de evaluatie van de resultaten. Het logistieke tendertraject is gereed als de prijsafspraken en de Service Level Agreement (SLA) door beide partijen getekend worden.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van tendering van logistieke processen of tendering van transport en magazijn? Wij kijken graag naar uw specifieke situatie en wensen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

Veelgestelde vragen

 • Een tender staat voor de afwegingsprocedure om inzicht te krijgen in de markt en de prijs-kwaliteitverhoudingen. Een tender helpt u om goede keuzes te maken voor partners die uw supply chain versterken.  Logistiek adviesbureau Groenewout stelt een projectplan op, voert analyses uit, stelt de benodigde documenten op, treedt op als primair contactpersoon en informeert de besluitvormers met de evaluatie van de resultaten.

 • Tendering onderwerpen kunnen zijn:

  • Opstellen van Programma van Eisen (functionele, technische en proceseisen)
  • Begeleiden (deelgebieden) van een tender traject, bijvoorbeeld het opstellen van benodigde documenten (RFI, RFQ/RFP, SLA), longlist en shortlist van leveranciers en het uitsturen en begeleiden van een evaluatiemodel
  • Opstarten en begeleiden van Questions & Answers (Q&A) sessies
  • Vergelijking offertes en advies uitbrengen voorkeur leverancier
  • Ondersteunen opstellen bij contractonderhandelingen en opstellen contract
 • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio