Locatie onderzoek omvat vele factoren

Waar kunnen wij u bij helpen?

Locatie onderzoek

Welke vestigingslocatie past het best bij uw bedrijf en uw bedrijfsprocessen? De keuze voor een goede locatie is niet makkelijk. Deze is afhankelijk van vele factoren zoals kosten, bereikbaarheid, groeimogelijkheden en de omgevingskwaliteit. Elke organisatie bevindt zich in een ander speelveld van activiteiten, range en ontwikkelingen. Wilt u de bereikbaarheid en winstgevendheid van uw bedrijf verhogen maar heeft u support nodig met het kiezen van de optimale locatie? Een locatieonderzoek biedt uitkomst.

Kostenbesparing en advies

Een belangrijke motivatie om te kiezen voor een andere locatie is kostenbesparing. Om de potentiële kostenbesparing te berekenen maken we uitgebreide kostenanalyses, rekening houdend met het totaalplaatje; de ‘total cost of occupancy’.

Logistiek adviesbureau Groenewout begeleidt bedrijven bij het besluitvormingsproces van een locatiekeuze door middel van een uitvoerig locatie onderzoek of vestigingsplaatsonderzoek. In het locatie onderzoek komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Financiële kostenanalyse
 • Omvang magazijn studie
 • Operationele kosten
 • Kwalitatieve locatiefactoren
 • Subsidies
 • Directe en indirecte belasting evaluaties
 • Distributienetwerk modellering
 • Netto contante waarde calculatie inclusief eventuele sluitingskosten van een Europees Distributie Centrum.

Uitvoering locatie onderzoek

Bij de uitvoering van het locatieonderzoek worden niet alleen kosten van huisvesting, maar ook van mobiliteit, verzekering, kapitaal, afnamebehoefte van klanten en personeelsbehoefte meegeteld. Daarnaast speelt duurzaamheid ook een rol.

 • Is het pand goed bereikbaar, niet alleen voor afnemers maar ook voor werknemers?
 • Hoe ver is de gemiddelde woon-werk afstand?
 • Wat is het milieulabel van beschikbare locaties?
 • Bestaat er een mogelijkheid de CO2-uitstoot te beperken?

Deze en meer vragen worden allemaal meegenomen in het vestigingsplaatsonderzoek.

Support locatie onderzoek

Wij begeleiden u graag bij het vinden van de optimale locatie voor uw magazijn / distributiecentrum. Heeft u vragen over de uitvoering van een locatie onderzoek of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze experts.

Veelgestelde vragen

 • De keuze voor een goede locatie is afhankelijk van vele factoren zoals kosten, bereikbaarheid, groeimogelijkheden en de omgevingskwaliteit. Elke organisatie bevindt zich in een ander speelveld van activiteiten, range en ontwikkelingen. Wilt u de bereikbaarheid en winstgevendheid van uw bedrijf verhogen ? Neem contact op met onze adviseurs.

 • Beschikbare locaties worden op een shortlist gezet. Een van onze ervaren consultants bezoekt samen met u de potentiële locaties. De sites worden gevalideerd tegen lokale selectie criteria zoals kosten, risicobeperking, site specificaties en arbeid. Bij het locatie onderzoek worden de consequenties van de beschikbare locaties (zowel brownfields en greenfields) onderzocht met behulp van multicriteria-analyses.

 • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Topics in locatie onderzoek

Beschikbare locaties

Na de eerste fase van het locatie onderzoek is het tijd voor stap twee. Beschikbare locaties in de range worden op een shortlist gezet. Een van onze ervaren consultants bezoekt samen met u de potentiële locaties. De sites worden gevalideerd tegen lokale selectiecriteria zoals kosten, risicobeperking, site specificaties en arbeid. Bij het locatie onderzoek worden de consequenties van de beschikbare locaties (zowel brownfields en greenfields) onderzocht met behulp van multicriteria-analyses.

Op zoek naar een dc/magazijn?

Onze expertise in zeer uiteenlopende branches, jarenlange ervaring en een groot netwerk gecombineerd met een geïntegreerde aanpak (inclusief volledig en compleet beeld van de kosten en mogelijkheden), maken het haalbaar om binnen korte tijd een geschikte locatie te vinden.

Wat voor het ene bedrijf de ideale locatie is, hoeft dat voor het andere niet te zijn. Onze analyses zijn daarom altijd bedrijfsspecifiek en toegespitst op de unieke karakteristieken van uw organisatie.

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio