Tender advies voor een goed inzicht in aanbieders

Waar kunnen wij u bij helpen?

Tender transport en magazijn

Een tender staat voor de afwegingsprocedure voor het verkrijgen van een dienst of product in het economisch verkeer. Door middel van een tender is het mogelijk om op relatief eenvoudige wijze inzicht te krijgen in de markt en de prijs-kwaliteitverhoudingen. Een tender helpt u om goede keuzes te maken voor partners die uw supply chain versterken.

Mist u de expertise of capaciteit op het gebied van tendertrajecten? Groenewout’s experts geven u graag advies over uitbesteding van transport- en magazijnactiviteiten.

Tenderadvies en begeleiding

Logistiek adviesbureau Groenewout heeft ruime ervaring in het begeleiden van tendertrajecten bij bedrijven die (een deel van) transport en magazijn willen uitbesteden. In de meeste gevallen leidt een tendertraject tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Onze consultants nemen de leiding in magazijn- en transport tendertrajecten. De adviseurs stellen een projectplan op, voeren analyses uit, stellen de benodigde documenten op, treden op als primair contactpersoon en voeden de besluitvormers met de evaluatie van de resultaten. Het tendertraject is gereed als de prijsafspraken en de Service Level Agreement (SLA) door beide partijen worden getekend.

Onderwerpen die in een tenderadvies kunnen voorkomen zijn:

 • Complexe transport tenders, waarbij bijvoorbeeld internationaal transport van geconditioneerde en of gevaarlijk goederen meespelen;
 • Deelgebieden van een tendertraject, bijvoorbeeld het opstellen van benodigde documenten (RFI, RFQ/RFP, SLA) en een evaluatiemodel;
 • Tendertrajecten namens een verlader die (in beginsel) anoniem wil blijven of afgeschermd wil worden van de dienstverleners;
 • Combinatie van een outsourcing vraagstuk gevolgd door een tender;
 • Opstellen van een longlist en een shortlist van dienstverleners.

Advies nodig bij een tender?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van tendering in transport en magazijn? Wij kijken graag samen met u naar uw specifieke situatie en wensen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

Transport en magazijn tenderreferenties

Veelgestelde vragen

 • Een tender staat voor de afwegingsprocedure om inzicht te krijgen in de markt en de prijs-kwaliteitverhoudingen. Een tender helpt u om goede keuzes te maken voor partners die uw supply chain versterken.

 • Tenderadviestrajecten zijn: complexe transport tenders, deelgebieden van een tender traject, tendertrajecten namens een verlader, combinatie van een outsourcing vraagstuk gevolgd door een tender, opstellen van long- en shortlist van dienstverleners.

 • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Topics in transport en magazijn tendering

Besparingen op korte termijn, consolidatie op lange termijn

Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van tendering en de besparingen, lichten we het project Nestlé toe.

Onze opdrachtgever Nestlé Food Nederland, in combinatie met Nestlé Purina Nederland, kwam met het verzoek een tender te (bege)leiden om hun interne magazijnoperatie en hun externe transport uit te besteden. Nestlé wilde de kosten en flexibiliteit optimaliseren terwijl extra capaciteit gecreëerd kon worden. De tender was zodanig opgezet dat de dienstverleners op meerdere scenario’s konden aanbieden. Wij hebben het projectmanagement verzorgd bij de tender van de totale logistieke activiteiten, inclusief overdracht van het magazijn en personeel.  De voordelen uit het tendertraject :

 • Jaarlijks 10% kostenbesparing ten opzichte van het huidige logistieke kostenniveau (magazijn efficiëntie en een distributie synergie);
 • Potentieel van op de langere termijn besparing door middel van consolidatie van Nestlé Food & Purina in een multi-client magazijn omgeving;
 • Overname Nestlé resources, waar de sociale verantwoordelijkheid is veilig gesteld.

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio