Distributienetwerk optimalisatie

Waar kunnen wij u bij helpen?

Distributienetwerk

Een distributienetwerk is de basis van de supply chain van elke organisatie. Een distributienetwerk is het geheel van transportmiddelen en op- en overslagpunten die het mogelijk maken om binnen een gebied transporten efficiënt en effectief uit te voeren. Het optimaliseren van het fysieke distributienetwerk biedt dan ook veel potentieel; zowel op financieel als ook op het gebied van leversnelheid en leverbetrouwbaarheid.

Distributienetwerk studie

Logistieke processen zijn vaak uitgebreid en complex. In de zoektocht naar een zo efficiënt mogelijk distributienetwerk (logistiek processen in kaart brengen) ontbreekt bij veel ondernemingen de tijd, capaciteit of simpelweg de expertise om dit op te pakken. Desondanks is het een zeer belangrijke studie die u uiteindelijk veel geld en tijd kan besparen. Wij nemen deze taak graag van u over.

Aan de hand van een uitgebreide distributienetwerk analyse maken wij het ontwerp van het distributienetwerk om de klanten te beleveren. Hierbij optimaliseren we de transporten, voorraden en magazijnoperaties met behulp van hierop toegespitste simulatiesoftware.

Logistieke processen verbeteren

Adviesbureau Groenewout geeft u een professioneel advies om meer uit uw supply chain en distributienetwerk te halen. Om de logistieke processen in uw distributienetwerk te verbeteren, kijken we naar vele aspecten. Wij behandelen vragen zoals:

 • Hoeveel magazijnen en of distributiecentra zijn er nodig?
 • Wat is de beste locatie voor het magazijn?
 • Wat zijn de totale transportkosten?
 • Wat zijn de kosten van de distributiecentra?
 • Wat zijn de voorraadkosten?
 • Wat zijn de transitiekosten en investeringen?
 • Wat is de impact op uw customer service?

Bij het optimaliseren van uw distributienetwerk en uw logistieke processen, hanteren wij een holistische aanpak rekening houdend met de impact van supply chain veranderingen op de transport-, opslag- en voorraadkosten. Zo bent u verzekerd van een compleet overzicht met pragmatische en direct te implementeren maatoplossingen.

Advies distributienetwerk

Het optimaliseren van het distributienetwerk begint met een gedegen analyse. Vervolgens is het uiteraard ook van belang de winstgevendheid van analyses te onderzoeken.

Wij ondersteunen in het implementeren van verbeteringen in het gehele pakket aan logistieke processen. Hieronder vallen quick-wins maar ook begeleiding in de optimalisatie van het volledige fysieke distributienetwerk en het faciliteren van ondersteunende software. Groenewout’s adviseurs begeleiden u in het volledige proces. Wilt u meer weten over het optimaliseren van uw distributienetwerk? Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

Distributienetwerk referenties

Veelgestelde vragen

 • Het distributienetwerk is de basis van de supply chain van elke organisatie. Een distributienetwerk is het geheel van transportmiddelen en op- en overslagpunten die het mogelijk maken om binnen een gebied transporten efficiënt en effectief uit te voeren.

 • Aan de hand van een uitgebreide distributienetwerk analyse wordt het ontwerp gemaakt van het distributienetwerk om de klanten te beleveren. Hierbij worden de transporten, voorraden en magazijnoperaties geoptimaliseerd met behulp van hierop toegespitste simulatiesoftware.

 • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Topics in distributienetwerk en magazijnoptimalisatie

alt=""

Logistieke bedrijfsprocessen herinrichten

Een efficiëntieslag in bedrijfsprocessen en logistiek kan pas gestart worden na een uitgebreide evaluatie. Zodra de mogelijkheden tot verbetering duidelijk zijn, is de volgende stap het herinrichten van de logistieke bedrijfsprocessen. Dit is een ruim begrip, maar behelst onder andere:

 • Het (her)inrichten van een warehouse;
 • Transport optimalisatie en inrichting;
 • Supply chain procesbeschrijvingen;
 • E-fulfillment advies;
 • Customer care verbeteringen.
alt=""

Magazijn lay-out optimaliseren

Elke handels- of productieonderneming krijgt te maken met warehousing en logistiek. De absolute basis van een adequaat werkend magazijn is de juiste lay-out en bijbehorende mechanisatiegraad. Met lay-out bedoelen we de wijze waarop opslagmethodes en installaties in het magazijn zijn opgesteld. Voor veel organisaties is het optimaliseren van een magazijn lay-out en het kiezen van de juiste routing een hele uitdaging.

Er moet rekening gehouden worden met welke activiteiten waar plaatsvinden, hoeveel ruimte nodig is, hoe goederenstromen lopen, in welke mate er kan worden gemechaniseerd, en uiteindelijk de totale optimalisatie van het magazijn.

Groenewout heeft ruime ervaring in het opzetten en inrichten van warehouses. Wij bieden begeleiding in het optimaliseren van een magazijn lay-out en het ontwerpen van een logistieke mechanisatie maar gaan ook verder dan dat. Naast een uitgebreid ontwerp kunt u tevens bij ons terecht voor gedetailleerde projectplanning, uitbreidingen van bestaande warehouses, engineering, contracting en risicobeoordeling.

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio