WMS zorgt voor efficiënter distributiecentrum

Waar kunnen wij u bij helpen?

Implementatie logistieke processen (WMS/WCS)

Adviesbureau Groenewout geeft een onafhankelijk advies over warehousing, logistieke IT-systemen zoals WMS, OMS, TMS en shipping systemen. We leveren zelf geen software. De adviseurs starten altijd met het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen en het kwantificeren van de volumes (=nulpuntmeeting), om van daaruit nieuwe concepten en onderliggende business cases uit te werken. Op het gebied van warehousing kunnen wij adviseren op onderdelen zoals:

Zoals bij al onze adviezen krijgt u een compleet overzicht met pragmatische en direct te implementeren oplossingen. Daarnaast ondersteunen wij ook bij de uitwerking in de praktijk.

WMS als informatiesysteem

Heeft uw onderneming te maken met distributiecentrumprocessen waarbij verschillende verpakkingseenheden (pallet, case, als piece-picks) besteld kunnen worden en waarbij het volume (orders, orderlijnen, picklijnen) ook nog eens relatief hoog is? Dan kan een Warehouse Management System (WMS) uitkomst bieden. Belangrijk hierbij zijn de vragen of en hoe WMS ingezet moet worden en welke functionaliteiten voor uw bedrijf van toepassing zijn.

De experts van Groenewout adviseren en assisteren bij de keuze voor een WMS, maar ook andere logistieke IT-systemen zoals OMS (order management system), WCS (warehouse control system) en TMS (transport management system) komen aan bod.

Doorrekenen WMS business case

De eerste stap in het proces is het doorrekenen van een businesscase. Een WMS kan al gauw tot 25-30% efficiencyverbeteringen met zich meebrengen en de kwaliteit (verlaging pickfouten, betere voorraadbeschikbaarheid, verhoging doorlooptijd, workload-planning, etc.) verhogen.

Een WMS kan uw logistieke medewerkers helpen om allerhande distributiecentrumprocessen (dat gaat met name over inslag- en uitslagactiviteiten, voorraadbeheer, cycle counting, VAL) beter en efficiënter te beheren zodat optimaal toegevoegde waarde gecreëerd wordt en kosten worden bespaard.

Een Warehouse Management System kijkt voornamelijk wat er binnen de vier muren van een distributiecentrum gebeurt, maar er zijn ook pakketten die voorraden buiten de vier muren van het distributiecentrum kunnen beheren (denk maar aan boot en haven). Kortom, succesvolle warehousing kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en verhoging van service levels.

Groenewout, partner in Warehousing en WMS

Wilt u meer weten over warehousing en WMS in het bijzonder? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Veelgestelde vragen

  • Een WMS betekent het management van een warehouse (magazijn), de opslagplaats van goederen of een dc. Warehouse management is het totaal van alle logistieke processen die betrekking hebben op producten die in een magazijn worden opgeslagen en die zowel binnen als buiten zo’n opslagplaats plaatsvinden. Een WMS beheert de locatie indeling in een magazijn, handelt de orderstroom in een juiste planning af en beheert de goederenstromen. Goederen moeten bijvoorbeeld worden uitgepakt en een opslagplaats krijgen in het magazijn. De distributie van goederen wordt gecoördineerd: op tijd het juiste product op de juiste bestemming afleveren.

  • Adviesbureau Groenewout geeft een onafhankelijk advies over warehousing, logistieke IT-systemen zoals WMS, OMS, TMS en shipping systemen. Maar we leveren zelf geen software. De adviseurs starten altijd met het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen en het kwantificeren van de volumes (=nulpuntmeeting), om van daaruit nieuwe concepten en onderliggende business cases uit te werken.

    Groenewout kan een WMS- selectie en implementatie voor uw logistieke operatie begeleiden.

  • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Topics in WMS

Praktijkvoorbeeld WMS implementatie

Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van warehousing en warehouse management system,  lichten we het project Forever Direct Europe toe. Forever Direct Europe is onderdeel van Forever Living Products, een Amerikaans bedrijf dat dranken, gezondheids- en schoonheidsproducten maakt. De producten worden wereldwijd door 9,5 miljoen distributeurs in 147 landen verkocht. Nadat wij Forever Direct ondersteund hebben op het gebied van tendering en contracting begeleiding, hebben we Forever Direct ook begeleid bij de implementatie van een warehouse management system.

Het WMS moest in de eerste plaats de voorraden in het distributiecentrum goed beheren (douanegoederen). Dit wil zeggen dat rekening moet worden gehouden met Douane-eisen ondanks dat er geen koppeling is tussen CMS (Customs Management systeem) en het WMS. Het WMS moest gekoppeld worden aan 3 andere IT-systemen: ERP-systeem, WCS van een mechaniseringleverancier voor het P-t-L en aan een shipping module om o.a. de juiste labels per vervoerder te kunnen uitprinten. Groenewout heeft de klant vanaf functioneel en technisch ontwerp tot het (integratie)testen begeleid.

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio