Tender logistieke gebouwen

[Source: DC Domino's Nieuwegein]

Waar kunnen wij u bij helpen?

Tendering gebouwen

Een tender staat voor de afwegingsprocedure voor het verkrijgen van een dienst of product in het economisch verkeer tussen verschillende aanbieders. Door middel van een tender is het mogelijk om inzicht te krijgen in de markt en de prijs-planning-kwaliteitverhoudingen. Een tender helpt u om een goede keuze te maken voor de (ver)bouw van een nieuw magazijn, maar het is een tijdrovende klus.

Mist u de expertise of capaciteit op het gebied van tenders? Groenewout adviseert en ontzorgt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de leverancier voor nieuw- of verbouw van logistiek vastgoed zowel in huur als investeringssituatie.

Stappenplan bij tendertraject

Een tendertraject wordt via een aantal vaste stappen doorlopen. Onze adviseurs begeleiden u tijdens deze fases zodat u vervolgens een goede en kwantitatief onderbouwde beslissing kunt nemen. Dit doen we door de volgende stappen:

 • Opstellen van Programma van Eisen (functionele, technische en proceseisen);
 • Begeleiden (deelgebieden) van een tendertraject, bijvoorbeeld het opstellen van benodigde documenten (RFI, RFQ/RFP, SLA), longlist en shortlist van leveranciers en het uitsturen en begeleiden van een evaluatiemodel;
 • Opstarten en begeleiden van Questions & Answers (Q&A) sessies;
 • Vergelijking offertes en advies uitbrengen voorkeur leverancier;
 • Ondersteunen bij contractonderhandelingen en opstellen van het finale contract.

Tender support gebouw

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van tenders van gebouwen? Of wilt u weten wat de optimale huur- en ontwikkelcondities voor uw nieuwe logistiek pand zijn?

Wij kijken graag naar uw specifieke situatie en wensen. Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

Veelgestelde vragen

 • Bij een tender is het mogelijk om inzicht te krijgen in de markt en de prijs-planning-kwaliteitverhoudingen. Een tender helpt u om een goede keuze te maken voor de (ver)bouw van een nieuw magazijn.  Groenewout adviseert over de leverancier voor nieuw- of verbouw van logistiek vastgoed zowel in huur als investeringssituatie.

 • Groenewout begeleidt zowel op technisch inhoudelijk als op contractueel gebied bij de zoektocht naar een nieuw logistiek pand. De adviseurs weten hoe verschillende aanbiedingen zuiver met elkaar vergeleken kunnen worden als het gaat om prijs, kwaliteit, de snelheid van bouwen en contractuele voorwaarden. Hoe het proces in te richten om te komen tot deze vergelijkbare aanbiedingen. Op deze manier krijgt u het best mogelijke aannemerscontract of de best mogelijke huur- en ontwikkelcondities voor uw nieuwe logistiek pand.

 • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Topics in tendering gebouwen

Huren of investeren

Als u op zoek bent naar een nieuwe bedrijfslocatie, is de eerste vraag of u gaat huren of investeren? Hoe moet u dit proces aansturen en inrichten? Groenewout begeleidt zowel op technisch inhoudelijk als op contractueel gebied bij de zoektocht naar een nieuw logistiek pand.

Groenewout is bekend in de markt met projectontwikkelaars/beleggers en aannemers. De adviseurs weten hoe verschillende aanbiedingen zuiver met elkaar vergeleken kunnen worden als het gaat om prijs, kwaliteit, de snelheid van bouwen en contractuele voorwaarden. Hoe het proces in te richten om te komen tot deze vergelijkbare aanbiedingen. Op deze manier krijgt u het best mogelijke aannemerscontract of de best mogelijke huur- en ontwikkelcondities voor uw nieuwe logistiek pand.

Belangrijke zaken bij huren

Bij de totstandkoming van huurcontracten met ontwikkelaars/beleggers zijn zowel concreet technische als contractuele uitgangspunten belangrijk om die al mee te geven in de uit te sturen informatie. Voor de technische uitgangspunten wordt een Programma van Eisen opgesteld waarin alle relevante technische eisen en uitgangspunten worden vastgelegd voor het te ontwikkelen logistieke pand. Hierbij moet u denken aan vloereisen (vlakheid en belasting), kolomgrid, vrije hoogte, dak en gevel eisen, benodigde trafo capaciteit enz. Aan de contractuele kant zijn o.a. de volgende zaken relevant:

 • Huurtermijn en invulling van volgende huurtermijnen;
 • Afspraken en beperking ten aanzien van huurprijs indexering;
 • Toekenning van onderhoudswerkzaamheden passend bij aard van de overeenkomst;
 • Naast een huurcontract zijn ook afspraken relevant ten aanzien van de ontwikkeling, deze worden meestal in een separaat contract vastgelegd.
DC Decowraps

Belangrijke zaken bij zelf investeren

Indien u zelf gaat investeren, is het startpunt ook een Programma van Eisen. Dit wordt gebruikt om met een ontwerpteam (architect, constructeur, brandveiligheid specialist, BREEAM-expert installatie adviseur, enz.) een ontwerp op te stellen. Met deze ontwerpstukken worden aannemers aangeschreven om een aanbieding op te stellen.

Belangrijk is dat de aanbiedingen vergelijkbaar zijn, dus een strikt tenderproces met bijbehorende documentatie. Hierbij behoort een reactieformulier hoe de aanbieding opgediend moet worden. Dit is essentieel om tot de beste keuze van aannemer te komen.

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio