Bouwbegeleiding van begin tot eind

Waar kunnen wij u bij helpen?

Bouwmanagement & engineering

Het doel bij een nieuw gebouw is om de operationele efficiëntie te verhogen, de logistieke processen te optimaliseren en de totale kosten te verlagen. Maar een nieuwbouw of de uitbreiding van uw bestaande pand betekent extra werk en intensief bouwmanagement. Of het nu gaat om kantoren of een magazijn. Naast uw normale werkzaamheden moet u veel keuzes maken, regelen en een ontwerp- of bouworganisatie aansturen.

Adviesbureau Groenewout heeft jarenlange kennis en ervaring in bouwmanagement en engineering en weet welke mogelijkheden en valkuilen er zijn. Wij verzorgen bouwbegeleiding van het ontwerp tot en met de uitvoering van ieder willekeurig bouwproject. Wij zien toe op een goede organisatie en coördinatie van alle activiteiten, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw core business.

Multidisciplinaire aanpak

 1. In de eerste fase bij realisatie van een nieuw pand of uitbreiding van een bestaand gebouw wordt er een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Onze specialisten bepalen de huidige en toekomstige situatie zodat u uiteindelijk een goede en kwantitatieve onderbouwde beslissing neemt. Het ontwerp en de specificaties van de gebouweisen (Programma van Eisen) worden gedefinieerd op basis van de (logistieke) operatie waar het gebouw voor bedoeld is. Begeleiding van de omgevingsvergunning behoort tevens tot de expertise van onze adviseurs.
 2. In de tweede fase komt tendering van alle benodigde uitvoeringspartijen aan bod.
 3. In de derde fase gaan we over tot realisatie en implementatie van de bouw.
 4. In de vierde fase staat de oplevering en het testen, trainen en overdragen centraal.
 5. In de vijfde en laatste fase draait het om (bij)sturen en monitoren waar nodig.

Projectmanagement bouwbegeleiding

In alle fasen van bouwbegeleiding zorgen wij voor een goede communicatie tussen de betrokken partijen en bewaken wij het bouwproject op het gebied van tijd, budget, risico’s en kwaliteit.

Duidelijke afspraken met leveranciers en een vast aanspreekpunt zijn waardevol voor een soepele en snelle realisatie van een (bouw)project.

Support bouwmanagement nodig?

Onze consultants zijn specialisten op het gebied van bouwmanagement en engineering in vrijwel alle branches. Wij bieden u een multidisciplinaire aanpak en zorgen ervoor dat uw logistieke pand optimaal functioneert én toekomstbestendig is.

Wilt u meer weten over bouwmanagement en engineering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Productsheet stappenplan

Het traject dat uiteindelijk leidt tot de realisatie van een nieuw pand of de uitbreiding van een bestaand gebouw is complex.

Voor een overzicht in welke stappen er worden doorlopen, kunt u hier onze productsheet Ontwerp, Tendering, Realisatie van Distributiecentra downloaden.

Veelgestelde vragen

 • Bouwmanagement of bouwbegeleiding betekent: het coördineren van een bouwproject van begin tot eind. In alle fasen van bouwbegeleiding zorgen de adviseurs van Groenewout voor een goede communicatie tussen de betrokken partijen en bewaken wij het bouwproject op het gebied van tijd, budget, risico’s en kwaliteit.

  Het Nederlandse bouwproces is veelomvattend. Er zijn veel regels en eisen die voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Daarom is goed bouwmanagement onontbeerlijk. Bij Groenewout bent u aan het juiste adres voor bouwmanagement.

 • Adviseurs van Groenewout begeleiden uw organisatie gedurende het hele project:

  • Begeleiden van bouwvergunning
  • Tendering
  • Contractvorming met ontwikkelaars cq aannemers
  • Projectplanning
  • Projectfinanciën
  • Projectmanagement
  • Oplevering
 • Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig?

Referenties

Een selectie uit ons klantenportfolio