We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Kolb Moerdijk besteedt interne logistiek uit met hulp van Groenewout

mei 05, 2011 7359 Vertoningen

Chemiefabrikant Kolb heeft de interne logistiek op de vestiging in Moerdijk volledig uitbesteed. Een logistieke dienstverlener bestuurt nu de terminal trekkers waarmee de vele tankcontainers van en naar de laad- en losterminals worden gereden. Bij het uitbestedingsproces heeft adviesbureau Groenewout een vooraanstaande rol gespeeld.

Kolb maakt in Moerdijk halffabricaten die grotendeels middels tankcontainers aan de fabrikanten van was- en reinigingsmiddelen worden geleverd. Het bedrijf groeit hard. In twee jaar tijd is het volume dat in Moerdijk de poort verlaat, verdubbeld tot 130.000 ton per jaar.

Om die groei op te vangen heeft Kolb maatregelen moeten nemen. De eerste maatregel is meer uren maken; het aantal ploegen in de fabriek is uitgebreid van vier naar vijf. De tweede maatregel betreft uitbesteding van de interne logistiek. “Tot nu toe bestuurden onze operators zelf de terminal trekkers waarmee de tankcontainers van en naar de laad- en losterminals werden gemanoeuvreerd. Dat laten we echter liever over aan specialisten die de hele dag niets anders doen”, vertelt Niels Wessel, site controller van Kolb.

 

Download PDF