We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Duits EPG Consulting neemt logistiek- en supply chain adviesbureau Groenewout over

februari 20, 2023 2278 Vertoningen

EPG Consulting en Groenewout kijken samen naar de toekomst van supply chain consulting op de Europese en internationale markt.

van links naar rechts: Marco Ehrhardt, President EPG, Alain Beerens, Directeur Groenewout en Marcel Wilhelms, Managing Directeur EPG Consulting.

van links naar rechts: Mari van Kuijk (Management Team Groenewout), Marco Ehrhardt (President EPG), Alain Beerens (Directeur Groenewout), Wendel Dijker (Management Team Groenewout), Arthur Zondervan (Management Team Groenewout) en Marcel Wilhelms (Directeur EPG Consulting).

Groenewout gaat in de markt opereren als onderdeel van EPG.

Consulting, engineering en optimalisatie van logistieke netwerken: met de acquisitie van een meerderheidsbelang in logistiek- en supply chain adviesbureau Groenewout, versterkt het Duitse EPG Consulting haar adviesactiviteiten in Europa en wereldwijd. Groenewout heeft meer dan 55 jaar advieservaring op het gebied van (her)ontwerp en optimalisatie van logistieke netwerken, realisatie en implementatie van (gemechaniseerde) magazijnoperaties. EPG Consulting en Groenewout bundelen hun krachten om gezamenlijk hun marktpositie als supply chain adviesbureau te versterken en om hun klantenportfolio uit te breiden in zowel de Benelux als de internationale markt. 

De twee bedrijven hebben een complementair karakter en profiteren van sterke synergiën. Na de overname behoren de twee bedrijven samen tot een van de toonaangevende onafhankelijke Europese supply chain en logistieke adviesbureaus. Het kantoor van Groenewout in Breda is het startpunt voor de verdere uitbouw van de gezamenlijke activiteiten. Het directieteam bestaat uit Alain Beerens (Directeur Groenewout) en Marcel Wilhelms (Directeur en Managing Director EPG Consulting). Groenewout gaat in de markt opereren als onderdeel van EPG.

 

Supply chain consulting voor de Europese markt

Groenewout is opgericht in 1966 en een van de vooraanstaande logistieke en supply chain adviesbureaus in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf adviseert supply chain en logistieke oplossingen voor haar (inter)nationale klanten en heeft jarenlange expertise in constructiemanagement & engineering (CM&E).

“Groenewout combineert haar expertise op het gebied van supply chain, logistiek en CM&E tot een geweldig totaalpakket, een perfecte aanvulling op ons dienstenaanbod”, zegt Marcel Wilhelms, Managing Director van EPG Consulting. “We zien een toenemende vraag naar totale planning en realisatie, vooral als het gaat om automatiseringsoplossingen. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om logistiek vastgoed precies te ontwikkelen aan de wensen van de klant en de logistieke oplossing die daarbij past. Groenewout heeft ook een uitstekend netwerk op de Europese en internationale markt. We zien een groot ontwikkelingspotentieel dat ook nieuwe adviessegmenten voor ons kan openen – bijvoorbeeld op het gebied van transport managementadvies. In lijn met de nieuwe business area TMS Consulting heeft EPG Consulting in Greenplan de juiste oplossing voor een compleet advies en projectoptimalisatie en -implementatie.”

Alain Beerens, Directeur Groenewout; “Groenewout heeft de afgelopen meer dan 55 jaar een succesvol logistiek en supply chain adviesbureau opgebouwd. We hebben een sterke marktpositie en kunnen als onderdeel van EPG Consulting ons verder ontwikkelen om al onze klanten een nog beter dienstenaanbod te presenteren.”


EPG Consulting

EPG Consulting is het onafhankelijke logistieke adviesbureau van Ehrhardt Partner Group (EPG). Als onafhankelijke partner ondersteunt het bedrijf sinds 2005 de planning en realisatie van complete intralogistieke en supply chain projecten. De focus ligt op het begeleiden van projecten in partnervorm en op duurzame en toekomstbestendige oplossingen in de logistiek. Zo beschikt het bedrijf met bijvoorbeeld de Consulting Suite over het eerste online optimalisatieplatform voor logistiek, waarmee klanten via een webapplicatie zelfstandig optimalisaties kunnen doorvoeren in hun bestaande logistieke- en magazijnprocessen. Daarnaast kan EPG Consulting met haar EPG ONEtm Supply Chain Execution ook altijd rekenen op het portfolio van EPG en op deze manier klanten een totaaloplossing bieden voor hun logistiek.

 

EPG Ehrhardt Partner Group

EPG is een toonaangevende internationale aanbieder van een omvattend Supply Chain Execution suite (EPG ONEtm). Het bedrijf heeft wereldwijd 22 vestigingen met in totaal 900 medewerkers. EPG biedt zijn ruim 1.600 klanten WMS, WCS, WFM, TMS en voice-oplossingen voor de optimalisering van hun logistieke processen – van manuele tot volledig geautomatiseerde logistieke omgevingen. De oplossingen van EPG omvatten de gehele supply chain: van magazijn en wegvervoer tot oplossingen voor de grond- en vrachtafhandeling op luchthavens. Logistiek advies, cloud en managed services en logistieke opleidingen in de eigen academie maken het totaalaanbod van EPG compleet.

 

Groenewout

Groenewout, opgericht in 1966, biedt onafhankelijk professioneel advies op het gebied van logistiek en supply chain management. De kerncompetentie van Groenewout is aangescherpt in supply chain optimalisaties en het (her)ontwerpen van productie-, distributie- en fulfilmentcentra. Groenewout legt de nadruk op zowel het identificeren als realiseren van haalbare oplossingen en is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfs- en operationele processen voor het verbeteren van de supply chain-prestaties, het verlagen van logistieke kosten en het verbeteren van de dienstverlening.

 

Download het persbericht.


Contact EPG

EPG – Ehrhardt Partner Group

Dennis Kunz

Tel.: (+49) 67 42-87 27 0

E-mail: presse@epg.com • Website: www.epg.com

 

Contact pers

BFOUND GmbH

Rebecca Schlag

Tel.: (+49) 67 42-87 27 50 00

E-mail: rebecca.schlag@bfound.compresse@epg.com • Website: www.bfound.com

 

Contact Groenewout

Isabel Schouten

Tel.: (+31) 76 533 0440

E-mail: schouten@groenewout.com • Website: groenewout.com