We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Duurzaam distributiecentrum Vos Logistics in Oss

maart 03, 2021 5475 Vertoningen

Vos Logistics is een specialist op het gebied van transport en logistieke diensten. Met een netwerk van 30 eigen vestigingen is Vos Logistics actief in heel Europa. Met 3,000 medewerkers exploiteert de onderneming een moderne vloot van 1,400 Euro 5 en Euro 6 voertuigen, 4,000 laadeenheden en 300,000 m2 opslagcapaciteit. De nieuwbouw van het duurzaam distributiecentrum is inmiddels gestart op bedrijventerrein De Geer in Oss. Met de uitbreiding krijgt Vos Logistics 25.000 m2 extra opslagruimte. In totaal heeft Vos Logistics dan 340.000 m2 in gebruik. Het nieuwe dc met kantoorruimte wordt gebouwd volgens de BREEAM Excellent certificering.

Volgens Brigitte de Ruijter, Project Manager Vos Logistics: “Met de komst van het nieuwe distributiecentrum in Oss, welke is gelegen vlakbij het knooppunt van de snelwegen A50 en A59 en de binnenvaartterminal in Oss, zijn wij in staat om onze groei te faciliteren. In combinatie met ons eigen wagenpark voor zowel B2B als B2C leveringen, zijn wij in staat om snelle, efficiënte en betrouwbare totaal oplossingen te bieden aan onze klanten.”

Groenewout is betrokken bij de realisatie van dit nieuwe dc van Vos Logistics in Oss. Groenewout is overall projectmanager van het ontwerp en de contractering van de aannemer en belegger.

De adviseurs van Groenewout zijn gestart met het opstellen van een Programma van Eisen. Daarnaast heeft Groenewout het ontwerp van het dc, de gebouwgebonden installaties en infrastructuur in samenwerking met E & V Architectuur en Bouwtechniek als architect en verdere ontwerp partijen uitgewerkt. Tijdens het vergunningstraject is gelijktijdig een tendertraject opgestart voor de keuze van de aannemer en de keuze van de eindbelegger voor het dc.

In november 2020 is de realisatie van het dc opgestart met de aannemer (Burgland Bouw) en de belegger (GLP). Groenewout monitort tot aan de overdracht van Burgland Bouw aan Vos Logistics en Vos Logistics aan GLP, de planning en de kwaliteit en alle vereiste afstemming tussen Burgland Bouw, GLP en Vos Logistics.

Naar verwachting wordt het nieuwe dc eind Q3 2021 opgeleverd. In oktober 2021 wordt de logistieke operatie van Vos Logistics opgestart.

Voor vragen over dit project neem contact op met Mari van Kuijk of met Ben de Waardt.

Duurzaam distributiecentrum Vos Logistics in Oss (artist impression De Beeldsprekers)

Bron: https://www.voslogistics.com/nl/vos-logistics/updates/start-bouw-duurzaam-distributiecentrum-vos-logistics-oss