We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Groenewout in top 10 van beste adviesbureaus supply chain management en logistiek

januari 22, 2018 7640 Vertoningen

Groenewout is trots op de vermelding in de top 10 van beste adviesbureaus supply chain management en logistiek.
Bron: Consultancy.nl/03 januari 2018


TNO, Deloitte, Atos, EY en KPMG zijn door zakelijke beslissers beoordeeld als de beste adviesbureaus om mee te werken op het gebied van supply chain en logistiek. Twynstra Gudde scoort het beste op de kwaliteit van de uitvoering, terwijl EY de hoogste score krijgt voor klantgerichtheid.

Management Team doet sinds 2001 elk jaar onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van zakelijke diensten op de Nederlandse markt. Voor het onderzoek worden verschillende vakgebieden gedefinieerd, variërend van bijvoorbeeld strategie- en organisatieadvies en accountancy tot HR-advies en interim management*.

Inzicht in de tevredenheid van opdrachtgevers werd verkregen door het in kaart brengen van de ervaring van zakelijke beslissers. In totaal beoordeelden 2.592 respondenten 2.135 uiteenlopende bedrijven op drie dimensies: klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Uitsluitend organisaties waarmee de zakelijke beslissers de afgelopen drie jaar zakelijk contact hadden gehad, mochten beoordeeld worden. Het onderzoek werd uitgevoerd door Erasmus Centre for Business Innovation, het kennis- en valorisatiecentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Om tot de uiteindelijke scores te komen, werd voor ieder bedrijf de Net Promotor Score berekend, die voortkwam uit de antwoorden op de vraag: ‘‘Hoe waarschijnlijk is het dat u deze dienstverlener zou aanbevelen aan een vriend of collega?” Op een schaal van 1 tot 10 gaven de respondenten antwoord op deze vraag. “Ervaringen, niet slechts reputaties, vormen dus de basis voor de MT1000”, aldus de onderzoekers.

Supply chain management en logistiek

Een van de 58 categorieën in de ranking is die van beste adviesbureaus voor ‘supply chain management en logistiek’. Kijkend naar de algehele scores van de verschillende adviesorganisaties, is het onderzoeksinstituut TNO dat bovenaan eindigt, gevolgd door Big Four accountants- en advieskantoor Deloitte en ICT-dienstverlener Atos. EY en KPMG maken de top-5 compleet. Overige kantoren in de lijst zijn strategische consultancykantoren A.T. Kearney (#7) en McKinsey & Company (#12) en overige advieskantoren als Twynstra Gudde (#8), IG&H Consulting & Interim (#9), logistieke specialist Groenewout (#10), PwC (#11) en organisatieadviesbureau Berenschot (#13).

Naast dat de bedrijven een algemene score kregen, beoordeelden de respondenten ze ook op drie inhoudelijke factoren: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering (conform het model van Treacy en Wiersema). Een bedrijf kon voor elk aspect maximaal vijf sterren krijgen in hun beoordeling. Waar TNO de hoogste score behaalt op het afzonderlijke aspect ‘productleiderschap’ (score van 4,17), is het qua klantgerichtheid EY (score van 4,38) en met het oog op excellente uitvoering juist Twynstra Gudde (score van 4,33) dat het beste scoort.

Tot slot mochten de respondenten ook hun ervaring met hun leveranciers delen door in hun eigen woorden een beoordeling te geven. Ook is het marktaandeel in de onderzochte doelgroep en het aantal aanbevelingen meegenomen in de beoordeling. Zo hebben zakelijke beslissers de afgelopen drie jaar het meeste zaken gedaan met EY, KPMG en PwC (14% van de respondenten), gevolgd door Atos (12%), Deloitte en TNO (beiden 11%).

* Alleen bedrijven met meer dan 5% respons zijn in het onderzoek meegenomen. Vijf vakgebieden zijn na afloop van het onderzoek uit de ranglijst verwijderd wegens onvoldoende betrouwbare respons.