We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Tarkett verhuist naar nieuw dc

maart 25, 2020 5955 Vertoningen

Tarkett, internationale marktleider in innovatieve vloeroplossingen, verhuist naar een nieuw distributiecentrum (dc) in Waalwijk. De verhuizing is noodzakelijk wegens de groei die de marktleider ondergaat. Het dc van 14.000 m2 staat op het bedrijvenpark van Prologis Park Waalwijk, DC3 unit A.  Het totale pand (26.000 m2) krijgt duurzaamheidskenmerken als Breeam ‘very good’ en een Well Building-certificering. Het nieuwe dc wordt door Tarkett in het 2e kwartaal 2020 in gebruik genomen. 

In het nieuwe dc vindt straks de gemechaniseerde opslag van de tapijttegels plaats, die in Waalwijk worden geproduceerd. Vanuit het nieuwe dc in Waalwijk zal Tarkett de vestigingen in Europa bevoorraden.

Groenewout is betrokken bij de haalbaarheidsstudie voor een logistiek ontwerp van het nieuwe pand van Tarkett. Groenewout begeleidt tevens de realisatie van het logistieke ontwerp en biedt support bij het WMS-traject. Op gebouwgebied heeft Groenewout het Programma van Eisen opgesteld, de huurtender begeleid en tot aan overdracht de planning en de kwaliteit gemonitord. Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door Cushman & Wakefield, De Lobel & Partners en DLA Piper. Still realiseert de racking en automatisering voor het nieuwe pand.

 

 

 

 

 

Voor meer vragen over dit project, neem contact op met Mari van Kuijk.