We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Logistiek wordt nog bepalender voor succes van bedrijven

oktober 05, 2016 7248 Vertoningen

Een interview met de vier partners van Groenewout, Alain Beerens, Wendel Dijker, Mari van Kuijk en Arthur Zondervan door Marcel te Lindert.

V.l.n.r. Alain Beerens, Mari van Kuijk, Arthur Zondervan en Wendel Dijker

Van lineaire ketens naar zelfsturende netwerken, van kostenpost naar concurrentiewapen. Nu adviesbureau Groenewout zijn 50-jarig jubileum viert in 2016, maakt het logistieke vakgebied opnieuw een grote verandering door. De vier partners van Groenewout bespreken de tweede omwenteling die nu net is opgestart. “Iedereen heeft tegenwoordig verstand van logistiek, want iedereen heeft wel eens een pakketje ontvangen.”

Vijftig jaar geleden bestond het vakgebied logistiek eigenlijk nog niet. Men sprak over transport en opslag, of misschien over bedrijfskunde. Pas in de jaren tachtig ontstonden de eerste contouren van het vakgebied dat we nu kennen. Eén van de pioniers was Eliyahu Goldratt met zijn boek ‘Het Doel’. “Hij vroeg zich als één van de eersten af wat we nu eigenlijk moesten opslaan en hoe we een verkoopprognose konden vertalen in een productieplan en vervolgens een inkoopplan. Opeens werd het relevant om bijvoorbeeld met statistieken te gaan werken”, vertelt Alain Beerens, één van de vier partners van Groenewout naast Mari van Kuijk, Arthur Zondervan en Wendel Dijker.

 

 

Download PDF