We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • English

Gelukkig, gezond & succesvol 2015

januari 01, 2015 6811 Vertoningen

Om te beginnen wenst Groenewout u een gelukkig, inspirerend en zeer voorspoedig nieuw jaar toe, met veel uitdaging, plezier en succes in zowel werk en privé.

De wereld om ons heen heeft een zeer hectische tijd achter de rug. De Oekraïne crisis die Europa in een hernieuwde koude oorlog bracht, met als triest dieptepunt de ramp met vlucht MH17. Maar ook de oorlogshandelingen in het Midden-Oosten en de Ebola crisis in Afrika.

Het jaar 2014 had voor Groenewout twee gezichten. We zijn het eerste half jaar voorzichtig gestart, waarbij de logistieke projecten in de tweede helft in een versnelling zijn gekomen. Wij merken dat er stap voor stap meer vertrouwen in de markt komt en bedrijven hun strategische plannen hierop aanpassen. Dit alles heeft tot een toename geleid van logistieke projecten en implementaties, waarbij wij verwachten dat deze trend zich in 2015 doorzet. Om deze reden kijken wij dan ook positief vooruit naar het nieuwe jaar.

Daarnaast zijn wij afgelopen jaar gestart met enkele mooie nieuwe initiatieven, die de komende jaren verder tot bloei gaan komen.

  • Innovatie Update & Netwerk Sessie: Wij kijken terug op een succesvolle innvovatie sessie in december. Deze innovatie update & netwerk sessies vinden vanaf nu 2-maandelijks voor al onze relaties. Doelstelling is om de impact van nieuwe ontwikkelingen binnen de logistiek en supply chain in een vroeg stadium binnen de logistieke community te bediscussiëren.
  • Voorraadoptimalisatie: Daarnaast zijn we in samenwerking met de TU Eindhoven bezig met de ontwikkeling van een revolutionair voorraadbeheer concept en de vertaling hiervan in een IT-tool.
  • Warehouse Configurator: Als laatste speelt de bouw van een IT-platform dat structuur brengt in de vele verschillende (wel of niet gemechaniseerde) oplossingen voor logistieke processen in een distributiecentrum. Een eerste beta-versie van deze Warehouse Configurator is inmiddels beschikbaar, waar we het plan hebben om eind 2015 live te gaan.

Wij zullen u in 2015 via onze nieuwsbrieven op de hoogte blijven houden van deze ontwikkelingen.

Kortom wij hebben er daarom vertrouwen in dat 2015 een mooi jaar voor ons gaat worden, met een gezond evenwicht tussen logistieke ontwerpstudies en implementaties. En uiteraard wensen wij u eenzelfde mooi vooruitzicht toe!

Met vriendelijke groet,

Mari van Kuijk

Managing Director & Partner
vankuijk@groenewout.com